Cseresnyés Péter

NagykanizsaRozgonyi u. 1., I. emelet 8.3. választókerület
2014 Mar. 10 20:37

Orbán Viktor Nagykanizsán

Orbán Viktor miniszterelnök urat a városháza előtt fogadtam, ahol röviden elbeszélgetett az őt köszöntő emberekkel. Az egyik szimpatizáns ajándékként átadott egy faragott nyelű fokost is a miniszterelnök úrnak.
 

Orbán Viktor Nagykanizsán


Ezután a polgármesteri irodában közel egy órán át folytattunk beszélgetést a városról, illetve a város és a térség jövőjéről.
 
A miniszterelnöki látogatás a kórháznál folytatódott, hisz átadásra kerültek a Kanizsai Dorottya Kórház fejlesztése, korszerűsítése során megújult osztályok és épületrészek.
 
Az itt elhangzó beszédemben kiemeltem, hogy a mai nap a város, a térség és az ország ünnepe is. A városé és a térségé, mivel az itt élő százezer ember egészségének, élete jobb minőségének jelent garanciát e kórházi megújulás, ami egyben biztonságot, tehát bátrabb, stabilabb jövőképet és terveket eredményez. És ünnep az ország egészének is, hiszen egy újabb erős bástyája született az egészségügynek.
 
Azt mondhatjuk egyenes derékkal kiállva, hogy a kórház megújulása közös megújulásunk bizonyítéka, amely megkoronázza azt a kitartó munkát, azt a stratégiát, amely az elmúlt éveket jellemezte, és amely elindította térségünket egy hosszú távú fejlődés útján.
 
Ilyen sikernek lehet említeni az elmúlt évek csatornaberuházásának lebonyolítását, a belváros rekonstrukcióját, a városban végrehajtott százmilliós nagyságrendű víziközmű fejlesztéseket, az intézményi felújításokat, a hulladékdepó fejlesztését, a játszóterek egy részének felújítását és a műfüves pályaépítést, és a munkahelyteremtést.
 
A rengeteg apró lépés, az olykor adódó kellemetlenségek tehát egy szebb és élhetőbb várost hoztak létre, amelynek csúcspontja, mintegy 4 milliárd forintos beruházással a kórház megújulása, amely jelképe az együttműködésnek.  
 
Köszönöm miniszterelnök úrnak, illetve az államtitkár uraknak, hogy a kormány folyamatosan odafigyelt városunkra és kivétel nélkül támogatta az összes nagyberuházásunkat.
 
Az elmúlt években ugyanis több alkalommal kaptunk támogatást, odafigyelést a Kormányzattól, amely segítség biztosította Nagykanizsa működését és fejlesztését, és lehetővé tette, hogy a 2013-as és a 2014-es városi költségvetés olyan stabil lehessen, ami alapot adhat az új célok kitűzésére és a sikeres továbblépésre.
 
Orbán Viktor miniszterelnök úr a beszédében elmondta, hogy a kormány biztos alapokra helyezte az egészségügyi rendszert, a kórházak adósságát a négy évvel ezelőtti 120 milliárd forintról a negyedével sikerült csökkenteni, közel 400 program keretében 300 milliárd forintot meghaladó fejlesztés zajlik az ágazatban, és sikerült megfordítani a trendet, így a 2009-es szint alá szorult az egészségügyi dolgozók elvándorlása.
 
A kormányfő arra is emlékeztetett, hogy március 1-jétől új időszámítás kezdődött Nagykanizsán, mert a korábban felhalmozott 6,3 milliárd forintos adósságból a várost a kormány teljes egészében kiváltotta. Ezzel együtt az elmúlt négy évben 35 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a városba, vagyis Nagykanizsa jó vásárt csinált kormányával.

Cseresnyés Péter

Nagykanizsa, Rozgonyi u. 1., I. emelet 8.
eseménynaptár